Путин: Африка постаје нови центар моћи

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 12:41

Путин: Африка постаје нови центар моћи

Афрички континент постаје нови центар моћи и сви ће морати да узму у обзир ту објективну реалност, изјавио је данас у Санкт Петербургу руски председник Владимир Путин. Фото: Танјуг/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP Он је на другом самиту „Русија-Африка“ истакао да политичка и економска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << улога афричког континента расте експоненцијално.
Путин је истакао да Русија поштује планове Африке за решавање конфликта у Украјини, јер је то акутни проблем и Москва не избегава да разговара о том питању, преносе РИА Новости. „Узмимо, на пример, иницијативу једног броја афричких држава за решавање украјинске кризе. Ово је акутни проблем, не избегавамо да га размотримо. Ово само по себи много говори, јер су раније било какве посредничке мисије биле монопол искључиво земаља са такозваном развијеном демократијом. Сада није тако, сада је Африка спремна да помогне у решавању проблема који су, чини се, ван зоне њених примарних интереса. Поштујемо ваше иницијативе и пажљиво их разматрамо“, рекао је Путин.
Додао је да Руска Федерација нуди помоћ у решавању сукоба на афричком континенту и да је спремна да настави обуку војног особља и припадника агенција за спровођење закона у руским специјализованим образовним институцијама. Путин је такође рекао да ће Русија увек бити одговоран снабдевач пољопривредним производима и то бесплатно свим земљама којима је то потребно.
Навео је да Москва планира да повећа дипломатско присуство на континенту и да је спремна да обнови и отвори нова дипломатска представништва.
Kremlj: Rusija otvorena za rešavanje ukrajinske krize, Kijev i dalje odbija dijalog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Африка постаје нови центар моћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.