Зеленски посетио оштећену цркву Преображења Господњег у Одеси

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 11:31

Зеленски посетио оштећену цркву Преображења Господњег у Одеси

Председник Украјине Володимир Зеленски посетио је цркву Преображења Господњег у Одеси, која је тешко оштећена у нападу руских снага у ноћи 23. јула, саопштила је прес-служба украјинског председника. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Office via AP Како је наведено, Зеленски је информисан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о размерама разарања храма и његовом тренутном стању.
Зеленски је рекао да стручњаци треба да утврде могућност рестаурације храма, преноси Интерфакс Украјина.
Украјина је 23. јула саопштила да је у ноћном ракетном нападу руских снага на Одесу тешко оштећена црква Преображења Господњег, највећа је православна црква у Одеси. Та црква припада Украјинској православној цркви, која је под јурисдикцијом Москве.
Кремљ је потом одбацио те тврдње, наводећи да је црква оштећена деловањем украјинског ПВО пројектила.
Orban: Rat u Ukrajini se ne može rešiti na bojnom polju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски посетио оштећену цркву Преображења Господњег у Одеси се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.