Изаберите крему за сунчање према типу коже: Која је погодна за масну, а која за суву кожу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 11:30

Изаберите крему за сунчање према типу коже: Која је погодна за масну, а која за суву кожу?

На шта све треба да обратимо пажњу прилико одабира креме за сунчање. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Нису све креме за заштиту од сунчања исте и погодне за све типове коже. Када бирате праву крему за сунчање, обратите пажњу на ове факторе.
Кожа је сваког дана изложена УВА и УВБ зрацима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чак и кад је време облачно, па стручњаци препоручују да се крема са заштитним фактором користи свакодневно. Међутим, приликом избора препарата за сунчање веома је важно обратити пажњу на тип коже, јер нису све креме за свакога.
Масна кожа – не подноси уља Масној кожи највише одговарају креме за сунчање без уља. Оне које садрже уље претешке су за овај тип коже и могу зачепити поре и узроковати акне. Креме отпорне на знојење и оне које садрже пчелињи восак најбоље је избегавати. За овај тип коже прави избор су лаганије гел-креме.
Мешовита кожа – хидратантни лосиони Овом типу коже одговарају ваздушасте формуле које не оптерећују Т зону. Одличан избор су лосиони који садрже млечну киселину и алоју веру. Они одржавају оптималну пХ вредност коже и хране је. Најбољи избор су хидратантни лосиони јер их кожа брзо упија и не стварају мастан површински слој.
Сува кожа – хранљиве креме без парфема Сува кожа најосетљивија је на зрачење сунца и изискује другачију негу. Креме треба да буду хранљиве, без додатих парфема и мириса, јер они могу надражити и исушити кожу. Помажу и оне креме које садрже састојке као што су глицерин, уље јојобе, екстракт алоје вере и уље ноћурка, који делују умирујуће. Сувој кожи не одговарају гел формуле, већ су за њу бољи избор лосиони пошто се дуже задржавају на површини.
Додатни савети: -Не уздајте се у крему од прошлог лета
-Кад купујете крему за сунчање, бирајте ону која штити од УВА и УВБ штетних зрака и која има заштитни фактор најмање 30.
Не заваравајте се да скупље креме штите боље од јефтинијих.
-Обавезно проверите рок трајања. То посебно важи ако вам је остала крема од прошлог лета.
-Крему нанесите 15 минута пре изласка на сунце и наносите је на свака два сата.
Četiri saveta kako da zaštitite kosu tokom sunčanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изаберите крему за сунчање према типу коже: Која је погодна за масну, а која за суву кожу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.