Дрецун: Суђења ухапшеним Србима на КиМ политичка, као она у Хашком трибуналу

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 10:23

Дрецун: Суђења ухапшеним Србима на КиМ политичка, као она у Хашком трибуналу

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да су суђења ухапшеним Србима на КиМ политичка, да ту нема права и правде и упоредио их са суђењима у Хашком трибуналу. Фото: Танјуг/Дописник КиМ „Ово им је иста ситуација. Ово је политички суд. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Судите некоме за вербални деликт, јер каже оно што је доказано да у Рачку није био никакав масакр цивила. Доказано је на начин тако што је тај исти тзв. Хашки трибунал из оптужнице против Слободана Милошевића избацио оно што му је било ударна ствар, а то је Рачак. Дакле, нема никаквог масакра“, рекао је Дрецун за РТС.
Истакао је да је реч о ужасном политичком притиску на српски народ и стварању страха од тога да свако може да се нађе сутра на оптужници за ратне злочине, за криминал, а сада и за тероризам. Према оцени Дрецуна, ситуација у јужној српској покрајини је релативно мирно само захваљујући томе што српски народ веома уздржано реагује и што су протести мирни.
Указао је на интензивне активности на плану војне сарадње Сједињених Америчких Држава и Приштине, оцењујући да ће оне убрзати припрему тзв. војске Косова. Дрецун је нагласио да је и даље огроман број припадника специјалних параполицијских јединица присутан на северу КиМ и да и даље траје малтретирање Срба.
Према речима Дрецуна, Курти је направио маневарски потез, тиме што је повукао 25 одсто полицајаца.
„Неки су полицајци изашли, али се распоредили ту 100, 200 метара даље од зграда. Договор је да сви изађу“, навео је Дрецун.
Dan kada je napadom Austrougarske na Srbiju počeo Prvi svetski rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дрецун: Суђења ухапшеним Србима на КиМ политичка, као она у Хашком трибуналу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.