Грчка: Боља ситуација у вези са пожарима на Родосу, Крфу и Каристу

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 09:50

Грчка: Боља ситуација у вези са пожарима на Родосу, Крфу и Каристу

У Грчкој је јутрос боља ситуација у вези са пожарима у Магнезији, на Родосу, Крфу и Каристу на острву Евија, а ватрогасне снаге су у стању пуне приправности уколико би дошло до евентуалног новог избијања пожара.
Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије Јаке ватрогасне снаге >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << остале су у четвртак на Родосу да би сузбиле пожар на неприступачном подручју, између насеља Вати, Профилија и манастира Тари, који, на срећу, није угрозио куће.
На острвима Крф и Евија нема нових разбуктавања пожара, навела је ватрогасна служба, објавио је „Катимерини“.
У гашењу пожара на североисточној страни Крфа дејствовале су јаке копнене снаге и авиони.
До поновног распламсавања пожара дошло је у четвртак и на североисточној страни Евије између насеља Агиос Василеи и Линари, а два хеликоптера гасила су пожар из ваздуха.
Пожар који је избио у Аногејата Артас на Крфу у шумском подручју поред насеља не угрожава село, навела је ватрогасна служба.
У гашењу пожара учествује 50 ватрогасаца са 16 возила и три јединице без возила.
У Грчкој су у четвртак избила укупно 83 нова шумска пожара, док већина старих још није била под контролом.
Пожари су јутрос стављени под контролу и у Тесалији у централној Грчкој.
Власти су у четвртак ухапсиле мушкарца који је из нехата изазвао пожар на пољопривредном подручју у оквиру насеља Палеохори, недалеко од Атине, у општини Мандрас-Идилијас, у области Атика.
Zbog kriminala na Haitiju Amerika povlači vladino osoblje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка: Боља ситуација у вези са пожарима на Родосу, Крфу и Каристу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.