Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 05:00
Рецепт дана: Пуњене тиквице
Јело за све љубитеље тиквица. Право летње јело.
Фото: Pixabay/ nicoster
Састојци:
6 мањих тиквица
1 шоља пиринча
1 велики црвени лук, ситно исечен
2 чена белог лука, ситно исецкана
2 парадајза
1/2 шоље маслиновог уља
1/4 шоље свеже сецканог першуна
1/4 шоље свеже сецкане нане
со
бибер
1 шоља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << повртног или пилећег темељца
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Одрежите врхове тиквица и пажљиво их издубите кашиком како бисте направили места за фил. У тигању загрејте маслиново уље и пржите црвени лук и бели лук док не постану провидни. Додајте пиринач и парадајз и динстајте још неколико минута. Зачините сољу, бибером, першуном и наном. Напуните тиквице припремљеним надевом и ставите у посуду за рерну. Пуњене тиквице прелијте супом и прекријте посуду алуминијумском фолијом. Пеците у загрејаној рерни око 45 минута, па отворите фолију и пеците још 15 минута док тиквице не омекшају и порумене. Послужите пуњене тиквице као главно јело или прилог уз грчки јогурт.
Пријатно!
Zašto treba da stavite parče hleba na tortu?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пуњене тиквице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.