Гутереш: Завршена ера глобалног загревања, почело „глобално кључање“

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 16:31

Гутереш: Завршена ера глобалног загревања, почело „глобално кључање“

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш изјавио је данас да је завршена ера глобалног загревања, те да је почела „ера глобалног кључања“. Фото: Танјуг/АР/Khalil Senos „Климатске промене су свуда. То је застрашујуће. И ово је само почетак“, упозорио је Гутереш, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс.
Он је рекао да је човечанство покренуло деструкцију, али да то не сме да изазове очај, већ да доведе до акције.
Додао је да је још увек могуће ограничити раст глобалне температуре, али само уз „драматичне и моменталне климатске мере“.
„Можемо да зауставимо најгоре, али да бисмо то урадили, морамо годину великих врућина да претворимо у годину горуц́их амбиција“, порућио је Гутереш.
Генерални секретар УН је позвао компаније на фосилна горива да се окрену ка обновљивим изворима енергије.
Истовремено, позвао је на престанак употребе угља у процесу производње електричне енергије.
Otkrivene ruševine drevnog Neronovog pozorišta u Rimu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Завршена ера глобалног загревања, почело „глобално кључање“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.