Ево зашто треба да избегавате заједничко прање пешкира и постељине

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 15:00

Ево зашто треба да избегавате заједничко прање пешкира и постељине

Многима је један од најлепших осећаја лећи у кревет са свеже опраном, чистом и мирисном постељином, али је важно и да знају како да је правилно оперу да се не оштети и да изгледа као нова што је дуже могуће. Фото: Pixabay/Lisaphotos195 Требало би да избегавате заједничко прање пешкира и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << постељине.
Дебљина и тежак материјал могу значајно оштетити чаршаве и поцепати их. Такође, неки пешкири могу оставити доста длака на постељини.
Разлика је и у тежини, јер су чаршави танки и мекани, док су пешкири груби и дебели и захтевају различите циклусе прања и сушења. Постељина и лакше тканине суше се ефикасније од пешкира, што значи да се постељина може осушити и оштетити, а буђ може расти на пешкирима ако их оставите мало влажне.
Осим тога, саветује се да прљаву постељину не стављате у корпу са другим вешом, већ да је одмах ставите у веш машину како се у њој не би накупиле додатне бактерије.

Pravilno pranje veša: Ispravite greške koje mnogi prave

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево зашто треба да избегавате заједничко прање пешкира и постељине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.