У Њујорку, стопама Кери Бредшо

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 14:53

У Њујорку, стопама Кери Бредшо

Њујорку не треба посебно представљање. Овај град је вечита инспирација, место где се увек може пронаћи нешто ново и до тад невиђено, град у ком се сањају, а понекад и остварују, најлуђи снови. Џунгла на асфалту у којој ће се за свакога пронаћи понешто, град који никад не спава и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у ком се толико тога пропусти када се оде на спавање. Као такав, био је и и даље је неизбежни сценарио неких од најлегендарнијих филмова и серија. Од “Пријатеља” па до “Наследника”, преко “How I met your mother”, “Seinfelda”, и незаборавног “Секс и града” где је Њујорк, поред четири протагонисткиње, пети јунак приче. Ових дана имамо прилику да пратимо нови наставак ове хит серије из раних двехиљадитих па се зато подсећамо и неких култних њујоршких локација које би свако ко је уживао у серији и истоименим филмовима требало обићи једном када се нађе у “великој јабуци”. Фото: Unsplash/Krisztina Papp Пекара Магнолија: Прослављена пекарица налази се у Bleecker улици у West Village кварту и позната је по својим укусним колачима и банана пудингу. Додатну славу је зарадила захваљујући појављивању у неколико епизода “Секс и града”, а најпре ћемо се сетити оне у којој Миранда и Кери седе испред њеног романтичног излога и једу ружичасте капкејкове док Кери прича о својој новој љубави, Ејдану. Од када се појавила у фамозној серији ова пекара отворена је и на бројним другим локацијма, укључујући и неке ван САД – Индија, Филипини, Саудијска Арабија, Катар, између осталог.
Фото: Wikipedia/WestportWiki Брајант Парк: Овај парк је једно од прелепих зелених њујоршких “скровишта”. Налази се у самом срцу Менхетна, између Пете и Шесте Авеније, а отворен је још 1847. године. У “Секс и граду” се појављује више пута – ту су Хери и Шарлот одвели своју ћерку Лили на каросел који постоји у парку од 2002, на ободу парка Зверка је објашњавао Кери зашто се није појавио на њиховом венчању, а ту се налази и прелепа градска библиотека која је била локација поменуте несуђене свадбе. Фото: Unsplash/Jermaine EE Степенице библиотеке имале су појављивање и у незаборавној сцени када Миранда говори непознатој девојци коју другарица теши уз речи “ма сигурно ће те назвати” да јој се дечко не јавља јер му се вероватно “једноставно не допада”.
“Керине” степенице: Фамозне степенице Керине зграде представљају симбол “Секс и града”. Налазе се у Пери улици (Perry Street), иако се сам стан у ком је колумнисткиња живела заправо налази на другој адреси. Ове степенице сведочиле су бројним пољупцима, судбинским разговорима, па и раскидима. Низ њих Кери вешто трчи у јединственим модним комбинацијама и високим потпетицама у својим походима на жуте таксије и градске авантуре.
Фото: Pixabay/TanjaSchwarz “Meatpacking” дистрикт: У буквалном преводу “четврт у ком се пакује месо” се тако зове јер су се у 19. и делом 20.века овде налазиле кланице и фабрике у којима се паковало месо. Данас један од најпопуларнијих градских квартова задржао је индустријски изглед али улице у међувремену испунили фенси ресторани, скупи бутици, феноменални Витни музеј америчке уметности, престижне галерије и слични садржаји. У серији је у кадру много пута, а у њему се налази и “Soho House”, луксузни спа из ког су избацили четири пријатељице јер нису имале чланску карту. Овај кварт постао је посебно популаран од 2000. надаље, а никада нећемо знати да ли је томе допринело што је трендсетерка Саманта Џоунс баш овде купила стан у “Секс и граду”.
Аутор текста: Н.К.
Kolonijalna arhitektura za putnike početnike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Њујорку, стопама Кери Бредшо се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.