Мицотакис се захвалио Србији на слању ватрогасаца за борбу против пожара

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 14:21

Мицотакис се захвалио Србији на слању ватрогасаца за борбу против пожара

Премијер Грчке Киријакос Мицотакис захвалио се данас Србији и председнику Александру Вучићу на слању помоћи у борби са шумским пожарима који већ данима букте широм Грчке. Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије „Желим да изразим захвалност Србији и 38 српских ватрогасаца који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су са 14 возила на терену и помажу нам у борби против шумских пожара. Србијо, хвала ти“, написао је Мицотакис на друштвеној мрежи X, раније познатој као Твитер.
Раније је објављено да је, на основу договора председника Србије и грчког премијера, а по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упутио ватрогасно-спасилачки тим од 38 чланова у Грчку као помоћ тамошњим колегама у борби против огромних пожара.
Међу њима је 36 ватрогасаца-спасилаца и два припадника медицинског тима који су тамо и ради безбедности српских припадника, али и за случај да је потребно пружити помоћ локалном становништву у Грчкој.
Vučić uputio saučešće povodom smrti šeika Saida bin Zajeda el Nahjana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мицотакис се захвалио Србији на слању ватрогасаца за борбу против пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.