Немачке компаније све опрезније при запошљавању нових радника

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 13:00

Немачке компаније све опрезније при запошљавању нових радника

Немачке компаније су све опрезније при запошљавању нових радника, закључак је најновијег истраживања које је објављено данас на сајту Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner ИФО индекс спремности на запошљавање је у јулу пао на 97,1 поена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са јунских 98,3 поена.
„Позитивни и негативни одговори су у овом тренутку у равнотежи. У скоро свим секторима су опрезнији када треба да запосле нове људе“, коментарисао је резултате шеф истраживања ИФО, Клаус Волрабе. Вредност поменутог индекса је пала у свим секторима привреде.
Према резултатима истраживања, нове колеге ишчекују само у сектору услуга, посебно у туризму и ИТ сектору.
У производњи се разматрају отпуштања, пре свега у хемијској индустрији и индустрији метала, а у трговинском сектору такође има сличних сигнала.
Рецесија у грађевинском сектору још није значајно утицала на број запослених, а за сада се много не размишља о отпуштањима.
Nemački potrošači malo veći optimisti, nadaju se većim prihodima,nižoj inflaciji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачке компаније све опрезније при запошљавању нових радника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.