Бајден наложио САД да поделе доказе о руским ратним злочинима са судом у Хагу

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 11:20

Бајден наложио САД да поделе доказе о руским ратним злочинима са судом у Хагу

Амерички председник Џо Бајден тајно је наредио САД да почну да прослеђују доказе о руским ратним злочинима у Украјини Међународном кривичном суду (МКС) у Хагу, објавио је данас Њујорк тајмс, позивајући се на добро обавештене изворе. Фото: Танјуг/АР/Susan Walsh Како су навели извори >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << блиски администрацији у Вашингтону, таква одлука америчког председника указује на озбиљне промене у политици САД, преноси Укринформ.
Претходно је Пентагон тврдио да би предаја доказа МКС-у потенцијално могла да изазове кривично гоњење америчке војске.
Америчке обавештајне агенције прикупиле су информације, укључујући детаље о одлуци руских званичника да намерно ударе на цивилну инфраструктуру у Украјини и насилно депортују хиљаде украјинске деце са окупиране територије, наводи се у извештају. САД су већ поделиле неке од добијених доказа са украјинским тужиоцима, одбијајући да доставе документе МКС-у.
Како је раније пренео Укринформ, влада Јужне Африке званично је поднела захтев суду за издавање налога за хапшење руског лидера Владимира Путина у случају да стигне у земљу. Претпретресно веће МКС је 17. марта издало налог за хапшење Владимира Путина, заједно са његовом комесарком за права детета Маријом Лвовом-Беловом, због оптужби за незакониту депортацију украјинске деце са окупираних територија у Русију.
Grčka: Dvoje mrtvih u požaru u Velestinu, i dalje gori na Rodosu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден наложио САД да поделе доказе о руским ратним злочинима са судом у Хагу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.