Грчка: Двоје мртвих у пожару у Велестину, и даље гори на Родосу

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 10:41

Грчка: Двоје мртвих у пожару у Велестину, и даље гори на Родосу

Ватрена стихија бесни у грчкој префектури Магнезија, упркос титанским напорима који се улажу да се обузда пожар, који је у среду избио у Велестину и однео два живота. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris У току је битка са ватром на приобалном делу према Неа Агиалосу, где од раног јутра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поред копнених снага делују три авиона и хеликоптер.
На рутама возова на правцу Лариса-Волос саобраћају аутобуси, због пожара у широј области, према информацијама Хеленик трејна, преноси портал Прототема. Рано јутрос нешто после 01.30 сати, упућена је порука мештанима насеља Мелисатика да се евакуишу према Волосу.
Затим је у 05.30 ујутру новом поруком Цивилна заштита затражила евакуацију подручја Хриси Акти Панагија, Веланидија, Маратос и Критарија.
Нешто касније, у 05.46, послато је ново упозорење за области Пефкакија, Аликес, Аг. Георгиос и Неа Агћиалос.
Пожар на Родосу траје већ 10. дан, али у источном делу јењава. На југозападу ватрогасци делују северно од Лаерме и југозападно од Вати. Поред копнених снага, од јутрос помажу три авиона и три хеликоптера. Ситуација је боља и на Крфу где је пожар у повлачењу, али и тамо још има раштрканих избијања ватре.
Током вечери је преовладавао јак северо-северозападни ветар. Ватрогасци се боре са пламеном, а у рејону села Лафки, ангажоване су и две летелице. У Каристосу су напори ватрогасне бригаде концентрисани у области Антије, док је у исто време дошло до ширења пожара у близини Платанистоса.
У пожару у Еђију, како наводе у Ватрогасној служби, ватра се повлачи, а иако је током дана било малих запаљења на критичним местима, сва су задржана у периметру и санирана.
Holandija: Požar na panamskom teretnom brodu i dalje nije ugašen

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка: Двоје мртвих у пожару у Велестину, и даље гори на Родосу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.