Немачки потрошачи мало већи оптимисти, надају се већим приходима,нижој инфлацији

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 10:22

Немачки потрошачи мало већи оптимисти, надају се већим приходима,нижој инфлацији

Немачка агенција за истраживање тржишта ГфК саопштила је данас да је њен индекс потрошачког расположења за август благо порастао на -24,4 поена са јулских -25,4 поена. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber Тржишта су очекивала да ће у августу Гфк индекс потрошачког расположења порасти нешто >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мање, на -24,7 поена.
Након благог пада у претходном месецу, расположење потрошача се поново стабилизовало. Очекивања прихода су благо порасла, док су економска очекивања и склоност куповини остали практично непромењени од јуна, наводи се на сајту агенције са седиштем у Нирнбергу.
„Потрошачи се надају нижој инлацији и већим приходима, али мало већи оптимизам у наредним месцима се неће одразити на приватну потрошњу и економски развој“, сматра стручњак ГфК за понашање потрошача, Ролф Биркл. Немачка домаћинства тренутно очекују раст својих прихода, а овај показатељ је месечно порастао за 5,5 поена, на – 5,1 поена.
Ово је најбоља вредност од избијања рата у Украјини у фебруару 2022. године, напомиње агенција.
Потрошачи у Немачкој не желе да много троше – склоност куповини је порасла на -14,3 поена са јулских -14,6 поена – што је такорећи непромењено у односу на јул 2022. године, када је овај индекс био на нивоу од -14,5 поена. Економска очекивања су на нивоу од 3,7 поена, што је исто као претходног месеца.
Vlasnici privatnog smeštaja spuštaju cene i do 50%

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки потрошачи мало већи оптимисти, надају се већим приходима,нижој инфлацији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.