Иницијатива у Аустрији „На кафи с полицајцима“

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 09:49

Иницијатива у Аустрији „На кафи с полицајцима“

Од 25. јула 2023. године широм Аустрије почела је акција „На кафи с полицајцима“, у којој полиција разговара с грађанима о њиховим питањима и проблемима. Идеја је да се уз кафу, у опуштеној атмосфери разговара о безбедности, проблемима и свакодневним темама. Фото: Pixabay/cocoparisienne „Што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << веће поверење грађана у полицију, то она може боље бринути за безбедност људи. Ово поверење се јача кроз разговор и размену информација“, изјавио је аустријски министар унутрашњих послова Герхард Карнер.
На 28 железничких станица широм Аустрије, од 15 до 18 сати, запослени из иницијативе „Gemeinsam. Sicher“ (Заједно – безбедно) и Аустријске железнице позивају грађане на кафу и разговор на тему безбедности.
„Безбедност је једно од основних начела Аустријске железнице. Већ неколико година постоји успешно партнерство између Аустријске железнице и полиције. Захваљујући доброј сарадњи дајемо значајан допринос високом субјективном осећају безбедности путника у нашим возовима“, изјавила је директорка Аустријске железнице, Михаела Хубер. Поред грађана, сви заинтересовани медији су позвани да посете штандове са кафом на железничким станицама и да се упознају са акцијом „На кафи с полицајцима“.
Суштина иницијативе „Заједно – безбедно“ огледа се у поверљивој сарадњи између полиције и грађана. Пројекат „На кафи с полицајцима“ је савремени приступ „Community-Policing“-модела по међународном узору. Циљ је успоставити и ојачати поверење путем неформалних и личних разговора између грађана и полицајаца из локалне заједнице. Тиме се смањују баријере и предрасуде и ствара простор за размену идеја или проблема.
Железничке станице у Бечу које учествују на пројекту су: Њестбахнхоф и Пратерстерн.
Integracija imigranata u Beču bolja nego što se očekivalo

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иницијатива у Аустрији „На кафи с полицајцима“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.