Правилно прање веша: Исправите грешке које многи праве

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 09:00

Правилно прање веша: Исправите грешке које многи праве

Савети који вам могу помоћи да ваш веш мирише и до седам дана након прања. Фото: Pexels/Cottonbro studio Ово су најчешће грешке које људи праве када перу веш, а према речима стручњака, требало би да их што пре исправите.
Одећа ће дуже задржати свој облик и боју и истрошити се спорије ако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је перете на нижим температурама. Осим тога, топла или хладна вода може се носити с прљавштином једнако као и врућа ако имате добру веш машину и детерџент.
Само ствари као што су постељина или крпе могу се прати на 90°Ц за дезинфекцију. Све остало може прати на нижим температурама.
Превише детерџента или омекшивача Вишак детерџента може зачепити посуду за детерџент и узроковати неугодан мирис, а превише омекшивача чини да се одећа теже испира. Пажљиво прочитајте дозе наведене на паковању и не заборавите да користите мерну посуду. Ако су ваше ствари јако прљаве, користите тај начин прања или покрените 2 циклуса.
Користите омекшивач за сву одећу Осим што тканина постаје баршунаста, омекшивач олакшава пеглање. Међутим, током времена се смањује и апсорпција тканине, тако да је боље да га не користите за прање пешкира, спортске одеће или других предмета од микровлакана, еластина или спандекса.
Прекомерно прање фармерица Произвођачи фармерица имају радикално мишљење о овој тачки. Они саветују да одустанете од машинског прања како би сачували боју дуже.
Ако нисте спремни да следите ову препоруку, оптималан интервал између 2 прања је раздобље од 2 до 6 месеци, зависно од тога колико често носите фармерке и на појединачне карактеристике вашег тела.
Погрешно сушење Неправилно сушење утиче на вашу одећу неповољно као и неисправно прање. Ево неколико савета који ће вам помоћи да избегнете грешке:
Немојте превише користити аутоматско сушење: то чини ваше ствари истрошенима и брже губе боју. Немојте га користити за суву и осетљиву тканину.
Немојте качити на жицу плетене и вунене предмете јер ће изгубити свој облик. Сушите их на пешкиру на водоравној површини.
Пре качења рубља, протресите га како бисте спречили гужвање.
Лоше одржавање машине за веш Прљавштина, остаци детерџента и све што се накупља у веш машини током времена, пре или касније ће доћи на вашу одећу, што ће довести до лоших мириса и белих мрља. Да бисте то спречили, следите неколико једноставних правила о одржавању:
Испразните машину након сваког прања. Након сваког прања уклоните преостали детерџент из гуме на вратима.
Редовно посушите део за детерџент.
Једном месечно, упалите машину „на празно“ с детерџентом и средством за дезинфекцију.
Da li prevište vitamina C u organizmu može biti štetno?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Правилно прање веша: Исправите грешке које многи праве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.