Ким Џонг Уном разговарао са Шојгуом о питањима безбедности

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 08:53

Ким Џонг Уном разговарао са Шојгуом о питањима безбедности

Руски министар одбране Сергеј Шојгу састао се у Пјонгјангу са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном. Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP „Ким Џонг-ун се састао са министром одбране Шојгуом и са њим разменио срдачне поздраве…Током разговора присетили су се дубоке историје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријатељства између две земље и разговарали о питањима од заједничког интереса у области националне одбране и безбедности“, преноси севернокорејски радио Глас Кореје.
Наводи се да је Шојгу дао Киму писмо руског председника Владимира Путина. Севернокорејски лидер и руски министар одбране посетили су „Изложбу оружја -2023“ коју спонзорише Министарство одбране Северне Кореје поводом 70. годишњице победе у Великом отаџбинском ослободилачком рату, како се у тој земљи назива Корејски рат (1950-1953).
Шојгу је изразио захвалност лидеру Северне Кореје што је указао гостопримство и посветио велику пажњу делегацији, упркос заузетости.
Ким Џонг Ун је говорио о питањима од „заједничког интереса” која се односе на борбу против „насиља и самовоље империјалиста”, борбу за суверенитет и интересе две земље, међународну правду и мир.
„Ким Џонг Ун је још једном изразио уверење да ће руска војска и народ постићи велики успех у борби за изградњу јаке државе“, преноси Риа новости.
Ким је са руским министром одбране и представником НР Кине, одгледао свечани концерт у част 70. годишњице закључења примирја у Корејском рату (1950-1953).
Он је у салу ушао заједно са Шојгуом и чланом политбироа Комунистичке партије Кине Ли Хонгџонг. Дочекани су радосним поздравима, деца су свом вођи и шефовима делегација уручила цвеће, преноси Риа новости. На сцени су наступиле водеће цивилне и војне уметничке групе Северне Кореје, а извођене су војне песме у част Дана победе, песме којима се величају заслуге бившег лидера Ким Ил Сунга, као и потпури кинеских и руских песама за „мисије пријатељства“ представника Руске Федерације и Кине.
Руска војна делегација на челу са министром одбране допутовала је у уторак у Северну Кореју, како би учествовала на свечаности поводом 70. годишњице завршетка Корејског рата.
Како су истакли у руском Министарству одбране, посета ће помоћи јачању војних веза Москве и Пјонгјанга и постаће важна фаза у развоју сарадње две земље.
Радна посета руског министра завршава се данас.
Rogov: Počeo novi talas ukrajinske kontraofanzive na zaporoškom frontu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ким Џонг Уном разговарао са Шојгуом о питањима безбедности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.