Опрезно са уплатама онлајн аранжмана у Грчкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 08:48

Опрезно са уплатама онлајн аранжмана у Грчкој

Након вести да је породица из Србије с бебом од годину дана прошла кроз праву драму пре неколико дана у Грчкој, огласио се и Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Јута. Фото: Unsplash/orvastudio Подсетимо, породица је уплатила депозит, а након што су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стигли до адресе на мору, схватили су да су преварени и да тај смештај уопште не постоји!
Након тога страница Грчка инфо упозорила је да су истој особине још три породице из Србије уплатиле новац.
Сваке године српски туристи се сусрећу с преваром издавања лажних, непостојећих апартмана преко интернета и друштвених мрежа.
Преваранти се углавном крију иза лажних профила, где по ниским ценама нуде непостојеће апартмане у Грчкој знајући да тамо Срби масовно летују.
Лаковерни људи наседну и подваљивачима уплате депозит, а кад дођу на наведену адресу, схвате да су насамарени. Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Јута, истиче да се сваке године деси више десетина превара овог типа.
„Људи уплате депозит на основу неке објаве на друштвеним мрежама. Најчешће да буду неки измишљени профили, тешко се утврђује идентитет, а новац оде на неки од рачуна који се затварају врло брзо.
Деси се да неко уплати депозит, дође на лице места и постави се да тај апартман не постоји, као ни човек коме су платили.
Приликом ове врсте смештаја нема никакве сигурности. Преваранти не иду на велике износе новца, већ на велики број ситних превара“, навео је Сеничић за Курир.
Vlasnici privatnog smeštaja spuštaju cene i do 50%

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Опрезно са уплатама онлајн аранжмана у Грчкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.