Влада Италије најавила помоћ предузећима током екстремних климатских догађаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 08:19

Влада Италије најавила помоћ предузећима током екстремних климатских догађаја

Италија је најавила мере за помоћ породицама и предузећима погођеним екстремним климатским догађајима који варирају од топлотног таласа на југу до жестоких олуја на северу Апенинског полуострва. Фото: Танјуг/AP Photo/Gregorio Borgia Администрација премијерке Ђорђе Мелони одобрила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је декрет којим се налаже пружање помоћи грађевинским и пољопривредним фирмама с циљем да задрже своје особље у областима погођеним екстремно високим температурама, преноси Ројтерс.
Према постојећим италијанским прописима, компаније могу да спроведу привремена отпуштања најчешће у ситуацијама када се суочавају са смањењем обима пословања, али не више од 52 недеље током две године, или 90 дана годишње у сектору пољопривреде.
Новим декретом се дозвољава примена истих мера и грађевинским и пољопривредним предузећима тешко погођеним топлотним таласом, јер њихови радници не могу да раде од куће.
„Ова мера ће важити за ову годину“, објаснила је министарка рада Марина Калдероне након синоћне седнице владе.
Нацрт нове мере у који је Ројтерс имао увид предвиђа да се за спровођење ових мера из државне касе издвоји 10 милиона евра.
Italija ide ka uvođenju vanrednog stanja u pet regiona zbog oluje i požara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Влада Италије најавила помоћ предузећима током екстремних климатских догађаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.