Шта подразумева квалитетан доручак?

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 08:00

Шта подразумева квалитетан доручак?

Једна од најгорих навика у исхрани за ваше здравље је прескакање доручка. Фото: Pexels/Helena Lopes Ако доручак замените само шољицом кафе или чаја, имаћете мање енергије, бићете лоше расположени и имаћете проблема са памћењем.
Осим тога, имаћете много веће шансе за развој гојазности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и дијабетеса типа 2 јер ће то додатно успорити ваш метаболизам. Такође, није препоручљиво уносити велике количине масти за доручак јер то директно негативно утиче на ваш васкуларни систем.
Доказано је да људи који једу масне доручке имају слабији проток крви два сата након оброка јер им се крвни судови једноставно не могу довољно проширити.
Најбољи избор је доручак који је богат протеинима и влакнима, као што су млеко са ниским садржајем масти и интегралне житарице.
Влакна ће убрзати ваш метаболизам, подстаћи топљење масти, а протеини ће вас дуже држати ситим.
Не заборавите ону: Свако јутро једно јаје организму снагу даје!
Samo na ovaj način možete da uklonite žute mrlje od znoja sa omiljene odeće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта подразумева квалитетан доручак? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.