Премијерка Брнабић разговарала са са шефом Мисије ОЕБС Братуом

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 18:26

Премијерка Брнабић разговарала са са шефом Мисије ОЕБС Братуом

Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас у Влади Србије са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Јаном Братуом, с којим је разговарала о доношењу медијске стратегије. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/bs Брнабић је захвалила Братуу на дугогодишњој подршци ОЕБС-а и разговорима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о доношењу медијске стратегије.
Према њеним речима, било јој је важно да се састану пре почетка јавне расправе о медијским законима – Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима, саопштено је из Владе Србије.
Радна група за Предлог закона о јавном информисању и медијима и експертска радна група за закон о електорнским медијима у потпуности су завршиле свој посао на изради предлога ових важних медијских закона. Како је премијерка навела, планирано је да се јавна расправа одржи наредног месеца, у трајању од неколико недеља. Истакла је да је пре почетка расправе желела да разговара са амбасадором Братуом о финалним нацртима закона.
Брату је рекао да је доношење Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима корак у правом смеру и да ОЕБС у потпуности подржава јачање независноти медија кроз доношење квалитетних закона.
Брнабић је напоменула да се на изради ових нацрта закона радило дуго и посвећено, као и да се о њима разговарало у оквиру дијалога о медијској стратегији, у којој су учествовала и новинарска удружења, невладине организације као и представници цивилног друштва.
Навела је да ће јавна расправа о овим нацртима закона која нас очекује бити широка и свеобухватна, као и да се неће одржавати само у Београду, већ и у другим градовима у Србији.
Додала је да ће нацрти закона бити доступни целокупној јавности и у електронском формату, те да ће сви заинтересовани моћи да се на време упознају са њима и дају своје коментаре.
Брату је поздравио овакав приступ Владе Србије и изразио задовољство што су нацрти медијских закона све ближи парламенту, додајући да ће Мисија ОЕБС-а у потпуности пратити наставак процеса и да ће помоћи на сваки могући начин.
Састанку је присуствовао и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.
Poslanici usvojili zakon koji se tiče finansijske pomoći mladima do 16 godina

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијерка Брнабић разговарала са са шефом Мисије ОЕБС Братуом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.