Обука у групном летењу на авионима типа „орао“

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 17:51

Обука у групном летењу на авионима типа „орао“

На аеродрому „Морава“ и у ширем рејону Краљева, у току је редовна обука летачког састава 98. ваздухопловне бригаде у групном летењу на авионима типа „орао“, саопштило је данас Министарство одбране. Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије Циљ обуке је одржавање и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << унапређење оспособљености пилота за овај вид летења и реализацију сложенијих борбених задатака који захтевају ангажовање више ваздухоплова.
Увежбавају се тактике, технике и процедуре за поступање у различитим ситуацијама и временским условима, а упоредо са летачком обуком спроводи се и оспособљавање техничког састава свих специјалности неопходних за одржавање исправности и високу доступност ваздухоплова за летење.
Авион „орао“, војна ознака Ј-22, је ловац-бомбардер и налази се у саставу 241. ловачко-бомбардерске авијацијске ескадриле 98. ваздухопловне бригаде.
Намењен је за ваздухопловну ватрену подршку јединицама Копнене војске, а своје задатке првенствено остварује дејством по циљевима на земљи.
Varhelji: Otvaranja dela auto-puta Niš-Merdare sjajna vest

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обука у групном летењу на авионима типа „орао“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.