Шмихал: Кијев ће ове године потрошити милијарду долара на производњу дронова

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 17:30

Шмихал: Кијев ће ове године потрошити милијарду долара на производњу дронова

Украјински премијер Денис Шмихал саопштио је данас да ће Украјина ове године потрошити више од милијарду долара на домаћу производњу дронова. Фото: Wikimedia Commons/KMU „Украјинска влада планира да ове године уложи 1,08 милијарди долара у домаћу производњу дронова“, најавио је Шмихал, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Гардијан.
Он је јуче одржао састанак са украјинским произвођачима дронова и рекао да је новац за улагање у производњу дронова прикупљен у оквиру иницијативе председника Володимира Зеленског „UNITED24“.
„Данас постоји више од 40 компанија које имају уговоре са државом, а производња беспилотних летелица је удесетостручена“, казао је Шмихал.
Истакао је да су видео-снимци украјинских дронова, који уништавају руско оружје, „најбољи резултат и доказ наших заједничких напора са украјинским произвођачима“.
„Захваљујем се свима који нам приближавају победу“, рекао је украјински премијер.
Šojgu: Dosledno ćemo razvijati veze sa Severnom Korejom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шмихал: Кијев ће ове године потрошити милијарду долара на производњу дронова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.