Костић: Пре испловљавања потребно је испратити временску прогнозу

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 17:15

Костић: Пре испловљавања потребно је испратити временску прогнозу

Командир речне полиције у Београду Милош Костић, апеловао је данас на грађане који користе пловила за спорт и рекреацију да пре испловљавања прате временску прогнозу, али користе и законом прописану безбедносну опрему, као што је прслук за спасавање. Фото: Градске инфо „Током >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ове наутичке сезоне време је изузетно колебљиво и временске промене иду из сата у сат. Битно је грађани пре сваког испловљавања испрате временску прогнозу како би могли безбедно да бораве на води. Уколико ипак то не ураде, а нађу се у небезбедној ситуацији, препоручљиво је да нас одмах контактирају како би ми упутили своје патроле које су 24 сата присутне на нашим највећим пловним рекама, како би им пружили сву неопходну помоћ“, рекао је Костић за Тањуг.
Када су у питању плутајући објекати, објаснио је Костић, савет је, али и законска обавеза, да свакодневно проверавају осигурања и везове како не би дошло до хаварије услед временских непогода, а самим тим и наношења велике материјалне штете.
Костић је нагласио да полицијски службеници, у сарадњи са одељењем за инспекцијске послове безбедности пловидбе, спроводе акције где се ставља акценат на управљање под дејством алкохола.
„Сваки грађанин који управља пловилом под дејством алкохола биће санкционисан. Када је у питању управљање пловилима под дејством алкохола, важно је напоменути да је нулта толеранција у питању“, рекао је Костић.
Он је апеловао на грађане и да користе искључиво уређена купалишта.
„Наши полицијски службеници кроз свакодневни рад обилазе и неуређена купалишта, али саветујем да се грађани не опуштају на таквим местима. Ту не постоје спасилачке службе и служба хитне помоћи, тако да су то изузетно небезбедна места“, нагласио је Костић.
Poslanici usvojili zakon koji se tiče finansijske pomoći mladima do 16 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Костић: Пре испловљавања потребно је испратити временску прогнозу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.