Вархељи: Отварања дела ауто-пута Ниш-Мердаре сјајна вест

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 17:00

Вархељи: Отварања дела ауто-пута Ниш-Мердаре сјајна вест

Европски комесар за проширење Оливер Вархељи поздравио је данас отварање прве деонице ауто-пута мира Ниш-Мердаре (Е-80), истичући да ће се на тај начин повезати људи и фирме у Србији. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Он је овај догађај оценио као „сјајну вест“.
„Отварањем првог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дела ауто – пута мира Ниш – Мердаре повезујемо људе и фирме јужне Србије. Ово је водећи пројекат Економског и инвестиционог плана од 30 милијарди евра за Западни Балкан“, написао је Вархељи на Твитеру.
У Мерошину је данас пуштена у саобраћај прва деоница Сектора 1 аутопута Ниш – Мердаре, у дужини од 5,5 километара.
Отварању су присуствовали председник Србије Александар Вучић и шеф делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре.
Уговор о радовима на овој деоници је потписан 30. септембра 2021.године у присуству председнице Европске комисије Урсуле Фон дер Лајен.
Финансирање пројекта за цео Сектор 1 у износу од 225,6 милиона евра обезбеђен је кроз Инвестициони грант WБИФ у износу од 40,6 милиона евра и зајам од ЕБРД и ЕИБ у износу од 185 милиона евра.
Ministar Vučevića sastao se sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вархељи: Отварања дела ауто-пута Ниш-Мердаре сјајна вест се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.