Плате у јавном сектору веће од републичког просека,највеће у државним предузећим

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 16:31

Плате у јавном сектору веће од републичког просека,највеће у државним предузећим

Просечна мајска нето плата запослених у јавном сектору, према подацима Републичког завода за статистику, износила је 88.640 динара, што је за око 400 динара више од републичког просека. Фото: Танјуг Највећа примања имали су радници у јавним државним предузећима, чији мајски просек >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је износио 99.387 динара.
Запослени у јавним локалним предузећима остварили су знатно нижи просек – 80.879 динара, а у оквиру јавног сектора најмање су примили запослени у локалној администрацији, по 74.311 динара.
Када је о администрацији реч, просек на свим нивоима, дакле локалном, покрајинском и државном, износио је 94.216 динара.
Најбоље су прошли запослени у администрацији на нивоу државе са просеком од 98.237 динара, док је покрајински просек био мањи за око 1.000 динара.
Запослени у здравству и социјалном раду за мај су у просеку примили по 87.557 динара, а у образовању и култури по 80.913 динара.
Bajnens: Bitkoin stabilan na 26.400 evra, u trendu dodžkoin i vorldkoin

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Плате у јавном сектору веће од републичког просека,највеће у државним предузећим се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.