Варшава поднела жалбу ЕК због немачког одлагања отпада у Пољску

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 12:45

Варшава поднела жалбу ЕК због немачког одлагања отпада у Пољску

Варшава је поднела жалбу Европској комисији против Берлина због наводног пропуста да уклони отпад који је илегално транспортован из Немачке у Пољску и тамо ускладиштен, изјавила је у среду пољска министарка климе и животне околине Ана Москва. Фото: WikimediaComonns/A.Savin Немачке компаније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су илегално преместиле око 35 тона отпада у Пољску и ускладиштиле га на седам локација, и нису га уклониле упркос неколико формалних захтева, рекла је Москва, али није прецизирала локације складишта или када је до тога дошло, преноси Ројтерс.
Москва је додала да се Варшава “више пута“ жалила савезним и регионалним немачким властима, али није добила одговор и истакла да ће Пољска, уколико жалба Бриселу не уроди плодом, “одвести Немачку пред Суд правде ЕУ“. Владајућа пољска Партија права и правде раније ове недеље се сукобила са опозиционим странкама око одговорности за складиштење опасног отпада у земљи, након што је у суботу избио пожар на складишту хемијског отпада у западном граду Зјелона Гора.
Пољска је 2018. пооштрила своје законе против илегалног увоза и одлагања отпада, а прошле године је почела електронско означавање транзита и увоза отпада.
Пољске власти су саопштиле да су прошле године регистровале 42 илегална транспорта отпада.
Na Tajms skveru održan najveći protest filmskih zvezda dosad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Варшава поднела жалбу ЕК због немачког одлагања отпада у Пољску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.