Момировић: Србија и Египат морају да подигну ниво међусобне трговинске размене

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 10:55

Момировић: Србија и Египат морају да подигну ниво међусобне трговинске размене

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић рекао је данас да састао са министром трговине и индустрије Египта Ахмедом Самиром Салехом и да су на састанку заједнички закључили да две земље морају подићи међусобни ниво трговинске размене. ФОто: Танјуг/МУСТ/Ђорђе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Крстић „Најбољи начин за то је да убрзамо рад на споразуму о слободној трговини између Србије и Египта. Мислим да можемо до краја године да завршимо овај посао. Да у присуству наша два председника потпишемо споразум о слободној трговини и тиме отворимо нову страницу сарадње наше две државе“, саопштио је Момировић који борави у званичној посети Египту.
Додао је да политички односи Србије и Египта имају дубоке корене.
„Заједно смо прошли кроз тешка времена у прошлости и време је да те политичке односе пренесемо на раст трговинске размене између Србије и Египта“, истакао је Момировић. Момировић се током дана састао и са египатским привредницима којима су презентовани потенцијали инвестирања у Србију, а разговарало се и о јачању сарадње, инвестицијама и трговини између наше две државе, саопштили су из Министарства унутрашње и спољне трговине.
Vučić: Autoput Niš-Merdare unaprediće razvoj, hvala EU na pomoći

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Момировић: Србија и Египат морају да подигну ниво међусобне трговинске размене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.