Вучић: Аутопут Ниш-Мердаре унапредиће развој, хвала ЕУ на помоћи

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 10:54

Вучић: Аутопут Ниш-Мердаре унапредиће развој, хвала ЕУ на помоћи

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас отварајући деоницу аутопута Ниш-Мердаре да је поносан на тај пут који је изграђен по највишимм светским стандардима јер ће он помоћи развитку Топличког округа и југа Србије и бити један од најпрометнијих путева у Србији. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Владимир Спорчић „Ја сам поносан што ће нас овај пут повезати и са Србима и са Албанцима на Косову и Метохији. И са Албанцима у Приштини и са Србима у Грачаници. И са Албанцима у Тирани и Дуресу. И да објасним Србима и свима који не желе да виде будућност – ово ће бити један од најпрометнијих путева за 20 или 30 година“, рекао је Вучић током обраћања приликом обиласка прве деонице „Ауто-пута мира“ (Е-80) Ниш-Мердаре код Мерошине, која ће данас после 13 бити пуштена у рад.
Он је захвалио ЕУ на великој помоћи. „Они су нама за овај пут дали 40 милиона евра на поклон. Хвала им на томе. То је велики новац за нашу земљу. На овом подручју је то 3,5 до 4 км ауто-пута пуног профила. Посебно захвалност Европској банци за обнову и развој који су нам по веома повољним условима помогли на изградњи овог капиталног објекта“, навео је Вучић.
Додао је да га је његов пријатељ шеик Мухамед бин Зајед саветовао да не гледа као политичар где ће земља бити за пет година, већ као родитељ, да гледа свог сина и размишља где ће земља бити за 25 година када он буде имао 30 година. „И зато нам је више него потребан јер ће тада наши односи (Срба и Албанаца) бити другачији. А зато нам је значајан за развој Топлице. Повезивање са људима друге националности са којима некада нисмо били у најбољим односима“, навео је Вучић.
Вучић је истакао да је јако важно ојачати југ Србије за који је навео да је један од најлепших делова заемље.
„Да Топлицу ојачамо и зато ћемо одавде да градимо пун профил аутопута до Куршумлије. То је много важно из више разлога. У Прокупљу се завршава индустријсака зона, а без доброг пута инвеститори неће доћи“, истакао је Вучић. Додао је да је потребно је да се у Прокупљу заврши и здравствени центар
„Општина нема да уложи у трафо станицу и котларницу, али ће уложити Србија јер су Топличани увек били први у реду када се бранила држава“, и додао да ће држава помоћи и око обнове школа у Прокупљу, али и у Блацу и Житорађи.
Vučić: Srbija gradi najveći broj saobraćajnica, deonica se u 13 zvanično pušta u rad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Аутопут Ниш-Мердаре унапредиће развој, хвала ЕУ на помоћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.