Научник открио истину: Да ли треба да држите отворене прозоре током лета?

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 10:16

Научник открио истину: Да ли треба да држите отворене прозоре током лета?

Дилема која мучи многе. Фото: Pexels/Cottonbro studio Прозоре би требало држати отвореним ако је температура унутра виша од спољашње температуре, тврди научник.
Најчешћи начин за расхлађивање куће је употреба клима уређаја. Али, ако немамо климу поставља се питање да ли треба да држимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прозоре отвореним.
Амин Ал-Хабајбех, професор на Универзитету Нотингем у Великој Британији, објаснио је шта је најбоље да урадимо током врелих летњих дана.
– Топлина углавном долази од сунчевог зрачења и врућег ваздуха. Важно је да избегавате ефекат стакленика јер то повећава температуру у кући. Дакле, ако имате затворену лођу, терасу или зимски врт, важно је да држите прозоре отворенима током дана и идеално је да изолујете тај простор од остатка дома – рекао је он.
Научник је објаснио и да ли би требало да држимо прозоре отвореним када су велике врућине. – Отворите прозоре када температура у кући постане виша од спољашње. У супротном их држите затворене – рекао је он.
Ако је напољу превише вруће, најбоље је да отворите прозоре када сунце зађе. Тада је и напољу пријатније, па ћете отварањем прозора расхладити дом.
Такође, ако користите клима-уређај за расхлађивање унутрашњег простора у вашем дому онда бисте свакако требало да затворите прозоре.
Da li prevište vitamina C u organizmu može biti štetno?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Научник открио истину: Да ли треба да држите отворене прозоре током лета? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.