Словенци и Хрвати рекордери у куповини криптовалута

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 08:43

Словенци и Хрвати рекордери у куповини криптовалута

Словенци и Хрвати су европски рекордери по проценту грађана који тргују на турбулентном криптотржишту. Фото: Unsplash/denarium_bitcoin Биткоине и остале криптовалуте купује 16 одсто Хрвата и 17 одсто Словенаца, што је готово три пута више од европског просека, преноси портал „Каматица”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> На трећем месту с 14 одсто су Чеси, док је у Немачкој свега шест процената становништва поверовало да ће се обогатити рударећи уз помоћ интернета.
Најмање поверења у криптовалуте имају Италијани и Шпанци. Европска комисија је у недавном истраживању открила да је широм ЕУ ниво финансијске писмености низак.
Око 18 посто грађана зна све о инфлацији, улагањима и ризицима који они доносе, за 64 одсто се може рећи да имају нека средња знања, а преосталих 18 одсто – никаква.
Nemačka ulaže 20 milijardi evra u industriju čipova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Словенци и Хрвати рекордери у куповини криптовалута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.