Британија има информације да Русија “може гађати и друге објекте са житом“

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 17:45

Британија има информације да Русија “може гађати и друге објекте са житом“

Британија има информације које указују на то да би “руска војска могла даље да прошири своје циљање на украјинске објекте за жито, укључујући нападе на цивилне бродове у Црном мору“, изјавила је данас британска амбасадорка у УН Барбара Вудворд. Фото: Pixabay/Tasos_Lekkas Британски премијер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Риши Сунак поделио је ту информацију са украјинским председником Володимиром Зеленским током њиховог данашњег телефонског разговора, рекла је Вудворд, а преноси Ројтерс.
„Наше информације такође указују на то да је Русија поставила додатне морске мине на прилазима украјинским лукама. Слажемо се са оценом САД да је ово координисан напор да се оправда и окриви Украјина за било какве нападе на цивилне бродове у Црном мору“, оценила је она.
У руском нападу дроновима на луку у Одеси повређена су четворица лучких радника, уништен је хангар са житом и складишта за другу робу, саопштено је раније из команде јужног крила украјинске војске.
Након престанка рада Црноморске иницијативе за жито и укидања поморског хуманитарног коридора, сви бродови на путу ка украјинским лукама у Црном мору од 20. јула сматрају се потенцијалним превозницима војног терета и сматрају се укљученим у украјински сукоб на страни кијевског режима, саопштило је руско Министарство одбране раније овог месеца.
Раније је Блумберг пренео да је један број представника бродарства уверен да после истека житног уговора нико „при здравој памети“ неће слати бродове несигурним путевима.
MMF: Globalni ekonomski rast će u 2023. godini usporiti na 3,0 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија има информације да Русија “може гађати и друге објекте са житом“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.