Патрушев: Запад дестабилизује ситуацију у БРИКС-у и распламсава сукобе

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 15:50

Патрушев: Запад дестабилизује ситуацију у БРИКС-у и распламсава сукобе

Запад годинама дестабилизује ситуацију у земљама БРИКС-а – Бразилу, Русији, Индији, Кини и Јужној Африци -намерно изазивајући унутрашње и спољне сукобе, изјавио је данас секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев. Foto: Duma.gov.ru „Дуги низ година колективни Запад дестабилизује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ситуацију у земљама БРИКС-а и експлоатише најбогатије ресурсе афричког континента у духу колонијалне праксе“, рекао је Патрушев на састанку високих представника БРИКС-а за националну безбедност у Јужној Африци, преноси ТАСС.
Он је такође оптужио западне земље да постављају своја правила у азијско-пацифичком региону и на Блиском истоку, као и на постсовјетском простору, укључујући Закавказје и Централну Азију.
„У свим поменутим регионима западњаци намерно потпирују међуетничке, међуверске и међудржавне сукобе“, сматра Патрушев.
Међу оруђима које Запад користи, рекао је он, налазе се војна сила, политичке уцене и незаконите економске санкције, као и покушаји да се „наметну промене у обичајима и традицијама у нашим земљама, негирају универзалне људске вредности и мешају се у унутрашње ствари суверених народа“.
Према речима Патрушева, таква активност највише штети привредама у развоју.
У међувремену, свет тренутно пролази кроз радикалне промене, додао је он.
„Без претеривања, тренутно се одлучује о будућем светском поретку. Успон суверених нација које су спремне да одлучно бране своје националне интересе довео би до мултиполарности“, поручио је секретар Савета безбедности Русије.
Коментаришући нове центре моћи у Азији, Африци, Латинској Америци и на Блиском истоку, он је рекао да „они играју све значајнију улогу у доношењу одлука о питањима која су на глобалној агенди и показују спремност и способност да бране сопствени пут развоја“.
Požari besne duž alžirske obale, proširili se i na Tunis

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патрушев: Запад дестабилизује ситуацију у БРИКС-у и распламсава сукобе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.