САД: Руски борбени авион гађао и оштетио амерички дрон изнад Сирије

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 15:47

САД: Руски борбени авион гађао и оштетио амерички дрон изнад Сирије

Руски борбени авион пролетео је неколико метара поред америчког дрона изнад Сирије и испалио ракете на њега, саопштиле су данас америчке власти. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky Додаје се да је летелица погођена и оштећена.
Инцидент се догодио 23. јула.
Амерички званичници сматрају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да тај инцидент, који се догодио у недељу, представља значајну ескалацију у односу на низ сусрета америчких и руских авиона изнад Сирије претходних недеља, преноси АП.
Заменик шефа Руског центра за помирење сукобљених страна у Сирији Олег Гуринов изјавио је раније да су амерички дронови МQ-9, који припадају коалицији предвођеном САД, пришли „опасно близу“ руским авионима у Сирији.
„Посебно нас брине то што умало није дошло до судара у ваздуху између МQ-9 и руских авиона у близини Ал-Баба“, рекао је Гуринов, пренео је ТАСС.
Grčka: Srušio se avion za gašenje šumskih požara, u njemu bila dva pilota (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Руски борбени авион гађао и оштетио амерички дрон изнад Сирије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.