Ватрени обруч око Палерма, међународни аеродром затворен због пожара у околини

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 14:24

Ватрени обруч око Палерма, међународни аеродром затворен због пожара у околини

Планине и брда око италијанског града Палерма на Сицилији и данас су угрожени пожарима који горе на више места, упркос непрестаном раду ватрогасаца на терену и интервенцији канадера из ваздуха. Фото: Танјуг/Palermo Airport Press Office via AP Ситуација широм Сицилије је и даље веома тешка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и због временских услова који додатно отежавају рад ватрогасцима.
Канадери се враћени у акцију у Палерму и околним областима како би се угасило више десетина пожара који су избили синоћ, подстакнути јаким ветром
Веома дугачак ватрени прстен окружује град, од источне области Монреала до рта Капо Гало, који доминира приморским селом Мондело с једне стране и Сферакавалом с друге стране, преноси Анса. Аутопут Палермо-Мазара дел Ваљо затворен је због пожара.
На брду Белолампо, гори и четврто складиште општинске депоније, што је изазвало узбуну за ризик од токсичних гасова, а пожар је и на брду Инсера у близини болнице Кервело, којој је у једном тренутку претила ватра, али није евакуисана.
Међународни аеродром „Фалконе Борселино“ у Палерму био је затворен преко ноћи због пожара у његовој околини. Саобраћај је био обустављен до 11 сати, а отказано је осам летова. У области Палерма умрла је 88-годишња жена, лошег здравственог стања и са високом температуром до које због пожара, нису могле на време да стигну хитне службе.
Ватра је захватила, а у појединим случајевима и оштетила неколико кућа и стамбених вила.
Евакуисано је 120 породица у области Мондело, Капо Гало и Пођо Риденте, где од јуче ватрогасци гасе десетине пожара. Укупно, 1.500 људи је привремено измештено у овом региону, а 20 кућа је оштећено у пожару.
У акцијама гашења је ангажовано више стотина ватрогасаца, шумара, цивилне заштите, карабињера и полиције. Из Оперативног центра Цивилне заштите саопштили су да је ситуација, иако тешка, тренутно „под контролом“ .
За данас се у Палерму прогнозирају температуре преко 40 степени, после јучерашњег историјског рекорда од 46 степени.
Gradonačelnik Rodosa podnosi tužbu za namerno paljenje šuma na tom ostrvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ватрени обруч око Палерма, међународни аеродром затворен због пожара у околини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.