Градоначелник Родоса подноси тужбу за намерно паљење шума на том острву

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 14:16

Градоначелник Родоса подноси тужбу за намерно паљење шума на том острву

Градоначелник острва Родос Антонис Камбуракис поднеће данас тужбу против непознатих починилаца за намерно паљење шума Родоса, преноси Екатимерини. Фото: Танјуг/Planet Labs PBC via AP Тужба ће се односити на кривична дела намерно подметање пожара, које може проузроковати опасност по >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људе и причињавање значајне штете на јавно-комуналним објектима, намерно подметање пожара у шумама, као и на покушај убиства из нехата или са предумишљајем.
Конкретни прекршаји су се десили од 18.07.2023. до данас, када и даље траје пожар на острву Родос, преноси портал.
Екстремни ризик од пожара и стање узбуне данас је проглашено у пет области, и то за регионе Атике, централне и западне Грчке, Пелопонеза, централне Македоније и Тесалије. Генерални секретаријат Цивилне заштите Грчке препоручује грађанима да буду посебно опрезни и избегавају радње на отвореном које непажњом могу изазвати пожар.
Како преноси сајт еКатимерини, те радње укључују паљење суве траве и грања или смећа, коришћење машина које изазивају варничење као што су кружне тестере, апарати за заваривање, коришћење спољног роштиља, бацање цигарета и слично, а подсећа се да је у сезони заштите од пожара забрањено паљење њива.
Портал наводи да ће оружане снаге Грчке помоћи у гашењу пожара какав је данас, на свим активним фронтовима.
Kina: Smenjen Ćin Gang, za šefa diplomatije izabran Vang Ji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник Родоса подноси тужбу за намерно паљење шума на том острву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.