Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 14:13

Немачки стручњак: ЕЦБ да направи паузу у подизању каматне стопе

Европска централна банка (ЕЦБ) треба да направи паузу у подизању референтне каматне стопе, изјавио је данас шеф Института за економска истраживања ИФО из Минхена, Клеменс Фуст. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst „Било би мудро да се зауставимо и сачекамо да пристигне више података пре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << него што ЕЦБ опет подигне каматну стопу“, рекао је Фуст у интервјуу за Блумберг ТВ.
ЕЦБ ће саопштити одлуку о референтној каматној стопи у четвртак у 14.15, а тржишта очекују подизање са 4,0 на 4,25 одсто.
Фуст се током интервјуа осврнуо и на стање немачке привреде.
„Подаци које смо добили данас говоре да је Немачка и даље у рецесији из које се тешко извлачи“, рекао је шеф ИФО. Његове тврдње о рецесији која траје је у супротности са саопштењима економских стручњака који наводе да је привреда у Немачкој поново почела да расте, наводи Блумберг.
Индекс пословног расположења у Немачкој је у јулу пао на 87,3 поена, са јунских 88,4 поена, саопштио је данас Институт за економска истраживања ИФО из Минхена.
Вредност овог индекса је у паду већ три месеца заредом, а пословно расположење у Немачкој је сада најгоре за последњих осам месеци.
H&M tužila kinesku firmu Šein, tvrdi da je ukrala njen dizajn

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки стручњак: ЕЦБ да направи паузу у подизању каматне стопе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.