Нова зграда терминала на нишком аеродрому до краја септембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 12:57

Нова зграда терминала на нишком аеродрому до краја септембра

Нова зграда терминала на нишком аеродрому „Константин Велики“, комплетно ће бити изграђена до краја септембра и наставиће се са улагање у опрему, изјавио је данас председник Скупштине аеродрома Србије и помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Иван >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Дивац. Фото: Танјуг/Димитрије Николић На Скупштини аеродрома Србије, која је одржана у Нишу, усвојен је квартални извештај и измена плана пословања, а Дивац и директор „Аеродрома Србије“ Михајло Здравковић присуствовали су промоцији два нова, најсавременија ватрогасна возила чија је укупна вредност 1,5 милиона евра.
Дивац каже да је од преузимања аеродрома у Нишу од стране Србије, само у опрему уложено око седам милиона евра, а да се прави нова зграда терминала која ће грађевински бити завршена до краја септембра, а чија је грађевинска цена осам милиона евра.
„Набавка ватрогасних возила врло је значајна за поступање на аеродрому, пре свгеа људи који се баве безбедношћу ватрогасаца. Наша жеља и приоритет је да им омогућимо добре услове за рад, да се путници осећају сигурно када долазе на аеродром у Нишу“, казао је Дивац.
„Прошле године смо имали око 380.000 путника који су прошли кроз аеордром у Нишу, а ове године већ имамо, закључно са 1. јулом, 207.000 путника“, објаснио је он и додао да се наставља са улагањем у нишки аеродром. Вршилац дужности директора Аеродрома Србије доо Ниш Михајло Здравковић изјавио је данас да се захваљујући Влади Србије и Министарству саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, наставља улагање у нишки аеродром, а да ће нови део терминалне зграде, у грађевинском смислу, бити завршен до краја септембра.
„Сведоци смо да се завршила нова терминална зграда, настављамо даље са опремањем те терминалне зграде и стварањем нових услова, како за наше путнике тако и за авио компаније које желе да када пошаљу свој ваздухоплов на овај аеродром, имају обучене људе који опслужују њихов ваздухоплов и опрему која је поуздана и сигурна“, истакао је Здравковић. Навео је да би по плану, до краја године требало да стигну још два нова санитетска возила.
Напоменуо је да ће нови део терминалне зграде, у грађевинском смислу, бити завршен до краја септембра, након чега следи ће уследити опремање те зграде.
Prosečna majska neto plata u Srbiji 86.220 dinara, medijalna 66.244 dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нова зграда терминала на нишком аеродрому до краја септембра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.