Упозорење: Нагле промене долазе у уторак увече (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jul.2023, 16:25

Упозорење: Нагле промене долазе у уторак увече (ФОТО)

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће се у ноћи 25. на 26. јул десити нагла промена времена са кишом, грмљавином и падом температуре од 10 до 15 степени.
Фото: PrtSc/РХМЗ Више о локацијама и тачном времену доласка пљускова и грмљавине биће познато тек неколико сати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пре самог невремена.
Лако јављају медији у Хрватској, у овој држави, као и у Словенији већ су упаљени метео-аларми, а грађани су упозорени на нове непогоде.
Фото: PrtSc/vremeradar.rs Огласила се и Агенција Републике Словеније за животну средину (АРСО), која је за север Словеније у поподневним сатима издала наранџасто упозорење због могућности јачег локалног невремена.
Упозорење за северозапад земље важи од 19 часова, а за североисток од 18 часова.
Упозоравају на могућност града, јаких удара ветра, удара грома и обилних падавина, јавља РТВ Словенија.
Z ekstremnim vremenom še nismo opravili. Od ponedeljka zvečer do srede bodo može močnejše nevihte. Sprva bo glavna nevarnost močni sunki vetra in toča, od torka popoldne tudi dolgotrajni nalivi.Poleg nestabilnosti bo tokrat striženje vetra še bolj izrazito, kot v tem tednu. pic.twitter.com/Hf4bqQKK5N
— Blaž Šter (@vremenolovec) July 23, 2023

Метеоролог Блаж Штер упозорио је јуче на Твитеру да је од понедељка увече до среде могуће јаче невреме.
У почетку се очекују јаки удари ветра и град, али од уторка после подне и продужени пљускови.
Фото: Joseph Cress/Iowa City Press-Citizen via AP Саветујемо грађане да прате упозорења која издаје РХМЗ.
Koliko štete mogu da podnesu stabla? Evo kada drvo može biti spašeno, a kada ne

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Упозорење: Нагле промене долазе у уторак увече (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.