Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 16:47

САД: Агенти ФБИ убили мушкарца оптуженог за претње Бајдену

Агенти ФБИ убили су мушкарца из Јуте оптуженог за претње упућене председнику Џозефу Бајдену, само неколико сати пре очекиваног доласка америчког председника у ову савезну државу, саопштиле су локалне власти. Фото: Танјуг/AP Photo/Eric Risberg Специјални агенти ФБИ су јуче покушавали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да изврше упад у кућу осумњиченог Крега Делајуа Робертсона у граду Прово, јужно од Солт Лејк Ситија, а онда се у 06.15 сати по локалном времену догодила пуцњава, наводи се у саопштењу ФБИ, преноси АП.
Робертсон је у понедељак на интернету објавио да је сазнао да Бајден долази у Јуту и зато планира да обуче своју стару маскирну униформу и „очисти прашину са снајперске пушке М24“, потврдили су званичници. У другом посту на интернету Робертсон себе назива „МАГА Трампером“, што се односи на слоган бившег председника САД Доналда Трампа „Учинимо Америку поново великом“.
У ФБИ су потврдили да су Робертсонови постови указивали на то да он по свему судећи поседује снајперску пушку дугог домета и бројно друго оружје, као и маскирну опрему, због чега је у уторак оптужен за три кривична дела, укључујуц́и упуц́ивање претњи председнику, установљено је увидом у судску документацију.
Робертсон је такође поменуо „председнички атентат“ и упутио низ претњи окружном тужиоцу Менхетна Алвину Бреги, америчком државном тужиоцу Мерику Гарланду и државној тужитељки Њујорка Летицији Џејмс, наводи се у судским документима. „Прави је тренутак за један или два атентата. Прво Џо, па онда Камала“, објавио је у септембру 2022. године Робертсон, тврде надлежни.
ФБИ за сада није објавио појединости о пуцњави у којој је убијен Робертсон.
Бајден је јуче био у посети Новом Мексику где је говорио у фабрици која ц́е производити ветрокуле, а за Јуту је требало да одлети касније током дана.
Bajden izdao naredbu o zabrani ulaganja u osetljive tehnologije u Kini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Агенти ФБИ убили мушкарца оптуженог за претње Бајдену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.