Невреме причинило штету у Зајечару и Пожеги, три куће гореле

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 07:16

Невреме причинило штету у Зајечару и Пожеги, три куће гореле

Олујно невреме погодило је и синоћ и током ноћи више делова Србије и начинило знатну штету. Фото: Pixabay/Pexels Зајечар и околина нашли су се два пута на удару невремена.
Јак пљусак, олујни ветар и ситнији град уз грмљавину и муње захватили су Зајечар и околину током ноћи, а још се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не зна колика је штета причињена.
Из села Велики Извор становници су навели да многе куће прокишњавају јер су остале без црепова, пао је један далековод, оштећене су штале и помоћни објекти, а село је остало без струје.
И у граду је било оштећења на крововима и електро-мрежи.
У зајечарском насељу Котлујевац избио је пожар који је захватио три куће. Претпоставља се да је узрок пожара јако невреме које је у вечерњим сатима погодило овај крај, али нико није повређен, пренео је РТС.
Ватрогасци су спречили да се ватра прошири на остатак насеља.
Град је причинио штету и у општини Пожега. Највише је страдало село Роге, у којем су, према речима председника општине, страдали црепови практично на објектима у целом селу.
Међутим, размере штете од ноћног градоносног облака ће се видети тек данас. Први извештаји указују на велику штету на стамбеним објектима у Рогама, где су страдали и воћњаци и усеви.
Невреме праћено јаком кишом и олујним ветром је синоћ погодило и Београд и захватило поједине делове града, али је било слабијег интензитета него претходних ноћи.
Делови града остали су на кратко и без струје.
Због грмљавине услед најављених временских непогода, на београдском аеродрому је од синоћ у 21 час била уведена забрана снабдевања авиона горивом, у складу са одредбама Закона о ваздушном саобраћају и прописаној безбедносној процедури, саопштено је са Аеродрома “Никола Тесла“, након чега је Ер Србија саопштила да је могуће да поменута забрана утиче на саобраћај националног авиопревозника.
Radarska mapa na kojoj, jednim klikom, uživo možete pratiti nevreme kuda se kreće, kojom brzinom i koji je intenzitet

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Невреме причинило штету у Зајечару и Пожеги, три куће гореле се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.