Русија: ФСБ ухапсио руског држављанина који је дигао у ваздух гасовод на Криму

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 16:02

Русија: ФСБ ухапсио руског држављанина који је дигао у ваздух гасовод на Криму

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) ухапсила је руског држављанина, кога су регрутовале украјинске обавештајне службе, а који је дигао у ваздух гасовод на Криму у јуну, саопштила је данас прес служба ФСБ. Фото: Танјуг/Viktor Korotayev/Kommersant Publishing House via AP У саопштењу се наводи да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је ФСБ спречио криминалну активност руског држављанина рођеног 1980. године који је учествовао у извршењу субверзивног и терористичког акта на објекту енергетске инфраструктуре на Криму на основу налога украјинских специјалних служби, пренео је ТАСС.
Према подацима ФСБ-а, осумњичени је 23. јуна ове године дигао у ваздух гасовод у насељу Кореиз, користећи при томе импровизовану експлозивну направу.
Осумњиченог је регрутовала украјинска обавештајна служба током његовог боравка у Павлограду у Дњепропетровској области у јуну 2022. године, а затим је прошао обуку за субверзивну и извиђачку активност, након чега је упућен на Крим, тврди се у саопштењу. Како се наводи, ФСБ је у гаражи осумњиченог запленио два килограма пластичног експлозива Ц-4 стране производње, два електрична детонатора војне намене, два електрична упаљача и импровизовано високоексплозивно пуњење.
Истиче се да је руски држављанин признао сарадњу са украјинским специјалним службама у планирању и спровођењу субверзивног и терористичког акта, као и да је у току испитивање његовог саучесништва у другим злочинима на територији Русије. Осумњичени се на, основу закона о тероризму, налази у притвору, наводи се у саопштењу.
Igrač sa Floride osvojio džekpot od 1,58 milijardi na lutriji „Mega milions“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: ФСБ ухапсио руског држављанина који је дигао у ваздух гасовод на Криму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.