Петковићу забрањено да буде на обележавању годишњице злочина у Старом Грацком

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 15:54

Петковићу забрањено да буде на обележавању годишњице злочина у Старом Грацком

Власти привремених институција у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу да сутра присуствује обележавању 24. годишњице мучког убиства 14 српских жетелаца у Старом Грацком. Фото: Танјуг/ Раде Прелић Иако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Петковић најаву да у недељу планира да присуствује парастосу српским мученицима у Старом Грацком послао на време и у складу са свим важећим споразумима, данас је стигло обавештење да му се посета забрањује и то без икаквог образложења, саопштила је Канцеларија за КиМ.
„Једно је сигурно – колико год пута Приштина забрањивала Петковићеве посете, истину о страдањима српског народа од руке албанских екстремиста не могу, нити ће икад моћи да ућуткају и забране, јер док је и последњег Србина он ће сведочити о патњама и мукама страдалног српског народа на простору Косова и Метохије! Невино проливена српска крв на пољу смрти у Старом Грацком за коју нико није одговарао и сузе мајки које су изгубиле своје најмилије никада се неће осушити, све док кривци за ово монструозно дело не буду изведени пред лице правде“, истиче се у саопштењу.
Канцеларијаза КиМ оцењује да су, потезом да Петковићу забране присуство на парастосу у Старом Грацком, власти у Приштини поново демонстрирале да уз кршење свих постигнутих споразума, српске жртве и страдања користе искључиво зарад храњења својих ситних политикантских интереса.
Очигледно је да Куртија не занима никаква нормализација односа, смиривање тензија и деескалација, већ само како да терорише и малтретира Србе, јер на томе гради своју политичку каријеру, закључује се у саопштењу.
Meteorolog Mihajlović: Još danas aktuelno upozorenje na olujno-grmljav. nepogode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковићу забрањено да буде на обележавању годишњице злочина у Старом Грацком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.