Слуцки: Зеленски признао одговорност за државни тероризам изјавом за Кримски мост

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 12:03

Слуцки: Зеленски признао одговорност за државни тероризам изјавом за Кримски мост

Украјински председник Володимир Зеленски, изјавом Кримском мосту, признао је своју одговорност за државни тероризам, оценио је данас председник комитета руске Државне думе Леонид Слуцки. Фото: WikimediaComonns/The Presidential Office of Ukraine „Зеленски је признао кривицу за државни тероризам. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кримски мост је војни циљ за Кијев, који мора бити неутралисан, каже шеф хунте уз прец́утно одобравање колективног Запада током безбедносног форума у Аспену“, навео је Слуцки на Телеграму након што је Зеленски назвао Кримски мост легитимним војним циљем „који мора да се неутралише“.
Слуцки сматра да је Зеленски добио „одрешене руке“ и средства од „својих господара“ да убија цивиле, „укључујући и терористичке методе и касетну муницију која садржи уранијум“.
Зеленски је у петак у видео обраћању на безбедносној конференцији Института Аспен у САД назвао Кримски мост легитимним војним циљем „који мора да се неутралише“.
Он је рекао да је реч о рути коју руска војска користи са снабдевање муницијом у рату са Украјином и оптужио Москву да је милитаризовала полуострво Крим.
У експлозијама на мосту на Криму у понедељак су погинула два цивила и рањена је једна малолетна особа, а ван употребе је део моста који се користи за друмски саобраћај.
Кијев је поздравио овај напад, али није директно преузео одговорност, а Москва, која је припојила Крим 2014. године за експлозије је окривила Украјину, која настоји да поврати ту територију.
Erdogan razgovarao sa Zelenskim o produžetku Sporazuma o žitu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Слуцки: Зеленски признао одговорност за државни тероризам изјавом за Кримски мост се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.