Бајден питао директора ЦИА да буде део његовог кабинета

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 07:30

Бајден питао директора ЦИА да буде део његовог кабинета

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је данас да је питао директора ЦИА Вилијама Бернса да постане члан његовог кабинета, чиме би уздигао на степен више једног од најближих сарадника по питању националне безбедности и спољне политике. Фото: Танјуг/АP/Patrick Semansky „Под његовим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лидерствм, ЦИА води врло јасан, дугорочан приступ нашим националним безбедносним изазовима“, навео је Бајден у саопштењу, алудирајући на Бернсов приступ руском нападу на Украјину и америчког такмичења са Кином, пренео је Ројтерс.
О овом потезу Бајдена раније је писао „Вашингтон пост“, који је рекао да је потез углавном симболичан и да Бернс не би добио нова овлашћења.
Шеф Инфо-Пацифичког програма у Џерман Маршал фонду у САД, Бони Глејсер, рекла је да би постављање Бернса одразила Бајденово поверење у директора ЦИА и његово искуство.
Бернс није први директор ЦИА који би ушао у администрацију председника.
Бивши директор ЦИА није први који ће постати члан неке администрације, и бивши председник Бил Клинтон је поставио директоре ЦИА Џона Дојча и Џоржа Тенета да буду део његовог кабинета. Званичник Беле куће рекао је да није необично за председнике да укључе представнике агенција у њихове кабинете.
Putin: Poljska ima teritorijalne pretenzije prema bivšem Sovjetskom savezu

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден питао директора ЦИА да буде део његовог кабинета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.