Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 19:46

ЕУ је и даље отворена да са УН ради на продужетку споразума о црноморском житу

Европска унија остаје отворена за проналажење решења са Уједињеним нацијама, која би допринела оживљавању договора о безбедном извозу житарица кроз Црно море, рекао је данас изасланик ЕУ у Уједињеним нацијама након што је Русија у понедељак напустила поменути споразум. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Фото: Танјуг/AP Photo/Gideon Maundu Пре тога, Уједињене нације су у сарадњи са Европском комисијом понудиле конкретан предлог како би се омогућило да се подружница руске Пољопривредне банке (Роселкхозбанк) повеже са системом међународног плаћања СВИФТ, пренео је Ројтерс.
Савет безбедности Уједињених нација данас ће се састати како би се разговарало о ситуацији у Украјини.
Поред тога, тема седнице биће и хуманитарне последице руског одбијања да продужи споразум о житу, саопштено је на Твитер налогу британске мисије у Уједињеним нацијама.
Руске власти су у понедељак саопштиле да неће продужити споразум о житу јер, како тврде, нису испуњени њихови захтеви из споразума.
Споразум су првобитно потписали у Истанбулу у јулу 2022. године Турска, Уједињене нације, Русија и Украјина, након чега је неколико пута продужен.
SAD: Bajden će osnovati radnu grupu koja treba da spreči novu krizu oko duga

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ је и даље отворена да са УН ради на продужетку споразума о црноморском житу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.