Путин: Пољска има територијалне претензије према бившем Совјетском савезу

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 19:37

Путин: Пољска има територијалне претензије према бившем Совјетском савезу

Руски председник Владимир Путин оптужио је данас Пољску да има “територијалне претензије“ у бившем Совјетском савезу, и навео да ће се свака агресија на суседа и блиског савезника Русије Белорусију сматрати нападом на Русију. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Москва >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << би реаговала на сваку агресију на Белорусију “свим средствима које има на располагању“, рекао је Путин на састанку руског Савета безбедности, преноси Ројтерс.
Варшавски комитет за безбедност одлучио је у среду да премести војне јединице у источну Пољску након што су припадници руске паравојне формације “Вагнер“ стигли у Белорусију, подсећа агенција.
Немачки министар одбране Борис Писторијус изјавио је у петак да су Немачка и НАТО спремни да подрже Пољску у одбрани источног крила алијансе.
Путин је рекао да постоје извештаји у штампи о плановима да се пољско-литванска јединица користи за операције у западној Украјини, чији су делови територије у прошлости припадали Пољској, и на крају да окупира ту територију и додао да је “познато да они сањају и белоруске земље“.
“Али што се Белорусије тиче, она је део Уније (са Русијом), почетак агресије против Белорусије значиће агресију на Руску Федерацију. На то ћемо одговорити свим средствима које су нам располагању“, рекао је он.
Кремљ је саопштио да ће се Путин у недељу састати у Русији са председником Белорусије Александром Лукашенком, са којим редовно разговара.
Из Пољске су негирали Путонове наводе.
“Патетична досада из Кремља поново понавља лажи о Пољској и такође покушава да фалсификује истину о рату против Украјине. Владимир Путин такође поново користи историјски ревизионизам за ширење лажних оптужби на рачун Пољске“, рекао је заменик координатора специјалних служби Пољске Станислав Зарин.
Kadirov: Ukrajinci napali rusko vozilo s hranom u Belgorodskoj oblasti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Пољска има територијалне претензије према бившем Совјетском савезу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.