Путин: Украјинске снаге трпе огромне губитке, Запад разочаран

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 13:04

Путин: Украјинске снаге трпе огромне губитке, Запад разочаран

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су западни покровитељи Кијева разочарани јер, како је навео, нема резултата украјинске офанзиве. Фото: Танјуг/Russian Defense Ministry Press Service via AP Путин је током данашење седнице руског Савета за безбедност, којом председава, рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да украјинске снаге трпе огромне губитке који достижу неколико десетина хиљада војника. Он је навео да су покушаји Запада да у сукоб у Украјини увуку и друге земље веома опасна игра и упозорио на последице.
„Западу већ недостаје украјинског топовског меса и почињу да размишљају о Пољацима и Литванцима“, рекао је Путин, преноси Спутњик. Путин тврди да су западни покровитељи Кијева разочарани због тога што нема резултата украјинске офанзиве и што у томе не помажу ни испоруке оружја ни хиљаде страних плаћеника.
„Сада је очигледно да су западни покровитељи Кијева несумњиво разочарани резултатима тзв. офанзиве о којој су претходних месеци на сав глас извештавале кијевске власти. Резултата свакако нема. Не помажу ни колосални ресурси који су обезбеђени кијевском режиму, ни испоруке оружја, тенкова, артиљерије, оклопне технике, ракета, ни хиљаде страних плаћеника и саветника који су активно коришћени како би се пробио фронт наше војске“, казао је Путин. Он је додао да су арсенали НАТО, као и залихе совјетског наоружања у великој мери уништени, при чему производни капацитети Запада не омогућавају да се губици надоместе.
„Читав свет види како хваљена и без мане западна техника гори“, рекао је Путин и додао да западно оружје још може да се испоручује Кијеву и да се користи у борбама, али тиме ће се сукоб само пролонгирати.
Crnomorska flota izvela vežbu izolacije oblasti privremeno zatvorene za plovidbu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Украјинске снаге трпе огромне губитке, Запад разочаран се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.