Како се „правилно“ једе чоколада? Овако ће имати још лепши укус

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 13:01

Како се „правилно“ једе чоколада? Овако ће имати још лепши укус

Да, чоколада може погрешно да се једе. Фото: Pexels/Polina Tankilevich У једној од студија стручњаци су открили да можда током читавог живота једемо чоколаду на погрешан начин. У анкети у којој је учествовало 78 испитаника, то је и потврђено.
Једна од омиљених посластица свих узраста, млечна, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << црна, бела, комбинована је чоколада. Како је наведено у студији већина анкетираних навела је да чоколаду ставља пре употребе у фрижидер. То је потпуно погрешно, јер је оптимална температура на којој се чува ова посластица 18 степени Целзијусових. На тој температури она даје свој прави и пуни укус.
Коцкице се топе у устима Препорука стручњака је да се узима по коцкица чоколаде која се топи у устима, никако је не треба жвакати. Када се чоколада отапа постепено у устима тада сви рецептори укуса могу да препознају ноту бутера и правог укуса чоколаде.
Препорука је да се конзумира у јутарњим сатима, између 9 и 11 сати. – Чоколада је посластица комплексног укуса. Ако је једемо у јутарњим и преподневним сатима, она чак може да буде и грицкалица које нам помаже да наставимо да радимо са пуно енергије. Тиме скраћујемо глад до ручка – истакла је Натали Алибранди, вођа тима научника који се баве храном и пићем са седиштем у Лондону и Холандији.
Препорука стручњака је да се чоколада узима у малим количинама како би се избегло стимулисање рецептора. Корисно је комбиновати је и са другим намирницама. Рецимо, млечна или бела чоколада лепо се комбинује са горким намирницама.
Postoje dobri razlozi: Zašto treba popiti čašu vode posle kafe?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се „правилно“ једе чоколада? Овако ће имати још лепши укус се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.