Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 12:59

Руским цариницима забрањено коришћење Епл опреме у службене сврхе

Федерална царинска служба (ФТС) Русије забранила је службеницима да користе Епл производе у службене сврхе, истиче се у уредби у коју су имале увид РИА Новости. Фото: ТанјугAP/Kathy Willens „Забрањује се службеним лицима и запосленима Федералне царинске службе Русије, других царинских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << органа Руске Федерације, представништвима царинске службе Руске Федерације у страним земљама и институцијама које су у надлежности Федералне царинске службе Русије, коришћење мобилних телефона, паметних телефона, лаптопа, таблета, паметних сатова произведених од стране компаније Епл“, наводи се у документу од 20. јула ове године.
Према налогу, вишим службеницима царинских органа налаже се одузимање раније издатих мобилних уређаја Епл. Дан раније, у прес-служби ЦИК-а Русије рекли су да агенција планира да забрани запосленима коришћење ајфона и ајпеда у службене сврхе, док је таква препорука већ на снази од маја 2023. године. Такође прошле недеље, Ростец је објавио да је забранио свим својим запосленима, укључујући организације које су део државне корпорације, да користе Ајфон у службене сврхе.
Министарство дигиталног развоја Русије планира да у блиској будућности такође уведе забрану Еплових уређаја, подсећа руска агенција.
Crnomorska flota izvela vežbu izolacije oblasti privremeno zatvorene za plovidbu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руским цариницима забрањено коришћење Епл опреме у службене сврхе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.